ONDERHOUD VAN LATEX

Een korte samenvatting over hoe je latex moet wassen, voor het eerste gebruik en lange plezier

Voor het onderhoud van Latex neem je een ruime tobbe met warm water. Doe hier een beetje Begloss Special Wash in. Was je kledingstukken hierin totdat ze volledig talkvrij zijn, je moet een stuk of drie keer goed spoelen totdat het water niet meer bruin of geel is, zodat alle talk van het latex is verdwenen.

Als je kledingstukken schoon zijn, vul je weer een tobbe met lauw warm water en hier doe je dan twee dopjes Begloss Perfect Shine in. Dompel je kledingstukken onder en trek het door de tobbe, zoals je zult zien hechten de siliconen dan automatisch op je kledingstuk. Bij lichte kledingstukken kan het lijken dat je kledingstuk is verkleurd, dit verdwijnt na het drogen volledig, dus niet schrikken!

Schud na het wassen het overtollige water van je kledingstuk en leg het op een handdoek (badlaken) te drogen, keer het na het drogen binnenstebuiten en laat het verder drogen. Je kunt kleine kleding stukken ophangen, als het kledingstuk te zwaar is moet je het neerleggen. Je zult merken dat je kledingstuk nu een klein glanzend beschermlaagje heeft, hierdoor kun je het zelfs zonder dressing-aid aantrekken. Voor het soepel aantrekken gebruik je dressing aid van Eros of Begloss Easy Glide. Met de BeGloss Perfect Shine Spray en de Polish doek kun je je kledingstuk oppoetsen en antistatisch laten glanzen.

Ben je een avondje op stap geweest en wil je de rook en party aanslag van je kledingstuk wassen, gooi het gewoon weer in een tobbe en herhaal de eerste stappen. Je kunt er ook gewoon mee onder de douche gaan staan en je kledingstuk zo wassen. (weer een ervaring erbij ;­)

PAS OP!!!!  Met olie, metalen, parfums en zonlicht.
Latex en Olie zijn geen vriendjes van elkaar.

Metaal kan latex doen verkleuren, pas dus op met kettinkjes, kleerhangers, balustrades, of handboeien… Ook in parfum kan olie zitten of stoffen die niet vriendelijk zijn voor latex. Je kunt heerlijk met je kleding in de zon zitten, geen probleem, leg je kleding echter niet te lang in de zon. Wat je vaak in winkels ziet, zijn beschadigingen (witte uitslag) van het te lang laten hangen in UV licht, dit is dus eigenlijk een soort degeneratie van het rubber.

Wil je je kledingstuk voor lange tijd opbergen of moet het gerepareerd worden, was het dan in dreft (afwasmiddel), hiermee verwijder je de siliconen. Talk het daarna lichtjes met RUBBELLA Pure Powder en bewaar het in een donkere plastic zak. Latex waar siliconen opzitten laat zich niet verlijmen. en kan ik dus ook niet repareren.

Lichte kledingstukken kunnen verkleuren als ze in contact komen met donkere. Was en bewaar ze dus apart, eenmaal verkleurd is er geen weg meer terug!

Rubbella neemt geen verantwoordelijkheid voor onoordeelkundig behandelde kledingstukken, gebruikte reinigingsmiddelen of verzorgingsmiddelen anders dan genoemd in dit schrijven doen de garantie vervallen.

LATEX OUTFITS MET DE PERFECTE FIT